30-годишният сервитьор Цанко Цанев бе осъден в Разлог, след като проникнал в офиса на едно от най-атрактивните заведения в града и успял да отмъкне 1061 лв., пише Struma.bg.

Заради признаване на вината и решаване на делото чрез споразумение младият мъж отърва предвиденото по закон за такова деяние по-сурово наказание, което е лишаване от свобода от една до десет години. Наказанието му бе смекчено и поради факта, че до приключване на съдебното следствие сумата е върната и той бе осъден на 8 месеца с 3-г. изпитателен срок.

Цанко Цанев, който работил като сервитьор в заведението, проникнал вътре, като изкъртил входната  врата, водеща към кухнята, а в офиса влязъл, като използвал оригиналния ключ. Липсата на парите била установена рано сутринта при отварянето на заведението и незабавно е подаден сигнал в полицията от управителя на фирмата, стопанисваща обекта – Иван Калоянов.

Година и половина преди кражбата собственикът на оборотното заведение претърпя и друга щета за около 1000 лв., след като лумна пожар и унищожи бяла, черна и компютърна техника. Тогава собственикът Ив. Калоянов, известен в района като Канчето, бе категоричен, че няма врагове и изключи вероятността палежът да е умишлен.

По-късно от официалната информация на пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград бе потвърдено, че причината за пожара е късо съединение в ледогенератора.