Шофьор се оплака, че полицай му поискал подкуп, като формулира случилото се с тежки правописни грешки. “СлеТкато аз говорих по телефона, полицай Петров ми поиска 50 лв., за да не ми пише акт”, написал Златко Бозов, пропускайки както интервала между двете думи, така и факта, че „след” се пише с „д”.
Авторът на въпросното писание е с висше образование, стана ясно днес при старта на делото срещу него, съобщава "Марица". 

Нароченият, че е искал рушвет полицай - Иван Петров от Трето районно, съди Бозов за клевета и иска обезщетение от 5000 лв.

На 16 декември м. г. полицаят спрял Бозов за проверка на бул. „Победа”, след като видял, че говори по телефона без хендсфри. Бозов хвърлил телефона на седалката, след като разбрал, че е засечен от униформените. Петров му поискал документите и след това според Бозов му казал: „Златко, ти за едни 50 лв. ще си счупиш ръцете.” Бозов разтълкувал това като искане на рушвет, затова и когато патрулът му съставил акт, вписал като възражение изречението с правописните грешки.

В съда Бозов изтъкна, че много пъти са му писали актове, но той никога не е възразявал, защото досега не са му искали подкуп.
Делото ще продължи на 14 март с разпит на свидетели.