По нареждане на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов бяха взети спешни мерки по почистване на дерето край пътя за благоевградското село Бело поле. Водата бе придошла заради топенето на снеговете и дъждовете и излязла от дерето, заради струпали се боклуци, съобщава struma.com.
Хората, които работят в района сигнализираха за ситуацията и незабавно градоначалникът разпореди то да бъде почистено спешно. Към момента ситуацията с придошлата вода е овладяна.
 

Специалисти от Община Благоевград и доброволци почистиха боклуците и наносите, които бяха затруднили преминаването на водата и я бяха отклонили от нейното корито. Така пътят към тухларната фабрика, чийто работници не можеха да стигнат с коли, газеха кал и наноси, в момента си отдъхнаха. Пътят е чист.
 
От община Благоевград съобщиха, че регулярно се почистват коритата на реките. Предвид топенето на снеговете, се отправя апел към жители на града и малките населени места, да не изхвърлят отпадъци, които да замърсяват и затрудняват естественото движеие на водата, тъй като по този начин могат да се предизвикат наводнения.