Стана ясно коя е младата жена, която загина при жестока катастрофа край Лом вчера. Това е 33-годишната Силвия Димитрова от крайдунавското градче, съобщава BulNews.bg. Нейният съпруг Димитър Димитров пък е в тежко състояние и лекари се борят за живота му. Силвия и Димитър са били семейство отскоро, жената имала дъщеря и работела като готвачка в общинската болница. За да осигури повече средства за близките си обаче, вечер готвела и в крайречно заведение, разказаха местни жители.

Трагичният пътен инцидент стана към 2.40 часа на 17 юни на пътя от село Орсоя към Лом. Силвия шофирала лек автомобил "Рено Меган Сценик", а с нея пътувал 45-годишният й съпруг. На около 1 километър преди Лом в района на бившето сметище на града при няколко последователни опасни завои и заради несъобразена скорост жената загубила контрол над колата. Тя излетяла вдясно извън пътното платно и се преобърнала по таван в крайпътна канавка. При адската каскада Силвия, която била без предпазен колан, излетяла от купето и загинала на място. Преминаващи по пътя младежи съобщили за катастрофата и на мястото пристигнали полицаи и линейка на „Спешна помощ“. Съпругът на шофьорката бил изваден от разбитата машина и е откаран в тежко състояние към местната болница. Настанен е за лечение в травматичен шок, със съмнение за счупен гръбначен прешлен. По-късно мъжът е преместен в столична клиника, където лекарите се борят за живота му. На местопроизшествието е извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Според предварителни данни причините за катастрофата са движението на автомобила с несъобразена с пътните условия скорост и опасните завои в участъка.

Допреди няколко месеца шосето край Дунав беше осеяно с дупки и трудно проходимо и местните жители протестираха с искания да бъде ремонтирано. След положения нов асфалт обаче повечето коли хвърчат по пътя с опасно висока скорост, споделиха жители на селцето. Според очевидци районът на катастрофата е бил покрит и с пушек, заради запаленото старо сметище в близост.