Попълнете търсена ключова дума или фраза

Търсят нахакана дама, член на ГЕРБ, за да я назначат за зам.-областен управител

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/trsyat-nakhakana-dama-chlen-na-gerb-za-da-ya-naznachat-za-zam-oblasten-upravitel_news709715.html Blitz.bg

Заплатата не е малка – 1900 лева, но не могат да намерят подходящ кандидат

Бургас , България 16 Ноем. 2019, 20:48 2820 прочита 15 коментара

Жена, член на ГЕРБ, безспорен авторитет в академичните среди, просветата и културата и абсолютен работохолик. На тези изисквания трябва да отговаря бъдещият зам.-областен управител на Бургас, съобщава "Флагман".

20-ина дни след официалното напускане на проф.Севдалина Турманова, която бе в Областна администрация още от мандата на Константин Гребенаров не се намира достоен кандидат, който да я замени. Към този момент са обсъдени много имена, но или те не са одобрени, или пък на хората на които е предложено са отказали.

Противно на очакванията заплатата не е ниска – 1900 лева, но и ангажиментите са твърде сериозни и интензивни, за да се съчетават с друг бизнес.

Новият зам.-областен управител ще трябва да поеме ресора на проф.Севдалина Турманова – образование, култура и социална интеграция.

Мнозина считат, че позицията е по-скоро представителна – „разносвач на букети и телеграми“, но истината е, че позицията е изключително отговорна.

Проф.Турманова ръководеше дузина междуведомствени съвети, заседаващи поне веднъж месечно и действително успя да създаде ползотворна работна среда, която реши голяма част от проблемите на държавните институции в Бургаска област.

Зам.-областният управител е политическо лице, част от кабинета на губернатора.

На Вълчо Чолаков бе гласувано доверие за нов мандат, въпреки че е член на СДС, а партията не е част от управляващата коалиция. ГЕРБ си запази двете си позиции за зам.-областни управители – Владимир Крумов и проф.Севдалина Турманова.


Логично е, след като Турманова излезе на нейно място да се появи друг кандидат на управляващата партия, но към този момент няма подходяща кандидатура заради, което може да се прибегне до непопулярно и изключително интересно решение през следващата седмица.

15 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам