Спешно започва изграждането на пасарелка на пътя Бургас-Созопол, на кръстовището за село Атия и Военноморска база, където загина 16-годишният Костадин Джардов вчера. „Екипите веднага започват работа по най-бързия начин. До лятото ще бъде готова. От вчера има подписка на жителите на Атия и на другите села. Никога по никакъв повод досега не е имало такова искане. Искането през 2014 е за острови, които противоречат на всякакви норми.“, каза инж. Дончо Атанасов – председател на УС на АПИ, който беше на място, за да чуе хората.
 

Според него шофьорите все по-често драстично нарушават Закона за движение по пътищата.
 
„Целта на АПИ е било да обезопаси този участък от Бургас и Созопол. Лично с мое участие бяха монтирани предпазни огради, спасили сме човешки животи. За съжаление вчера не успяхме да спасим детето. Съжалявам за всичко това. Важното е да предпазим хората. Все по-драстичното нарушаване на Закона за движение на пътищата натоварва различни институции, които без вина са виновни. От страна на АПИ всичко, което е неохдимио да го направим – ще бъде направено с допълнителни средства, осигурени от правителството. Бях на среща с кмета на Бургас, който ще проведе разговор с превозвачите, автобусните линии да влизат в село Атия, за да не създават предпоставки на това кръстовище да се случват трагедии.“, каза той.

Освен пасарелката, на мястото ще бъде изградено и кръгово.
 
„Ще има допълнителна маркировка, макар че има всичко - има маркировка, знаци“, добави той.

БЛИЦ припомня, че след трагичната смърт на ученика вчера всички се питаха коя ще е следващата жертва на границата между живота и смъртта, където Костадин бе пометен от джипа с бясна скорост, а тялото му изхвърча на 30-ина метра.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: burgasinfo.com