Бивш военен попадна в ареста на полицията в Дупница, след като стреля наред по котките в Дупница. 72-годишният мъж извадил една от пушките в дома си, излязъл на терасата и започнал да гърми на посоки в квартала. По чудо не ранил играещите в момента деца и минувачи, пише в. Монитор.

„Това не е първа проява на този човек. Все нещо му пречи. Капката обаче преля. Той ще ни гръмне като нищо и нас. Пречили му котките да спи. То я има две-три, я не. Що за безумие“, гневяха се дупничани.

Веднага след случилото се те подали сигнал на тел.112. На място пристигнали полицаи, които предприели процесуално-следствени действия в дома на бившия военен.

„Установено е, че изстрелите са произведени именно от терасата на този човек. По време на обиските открихме един сериозен боен арсенал в дома му“, коментираха полицай.

В жилището са намерени и иззети 2 незаконно притежавани пушки, 680 патрона от различен калибър, 9 капсулдетонатора. Иззет е и пистолет с 2 пълнителя – законно притежавани.

72-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!