Бедняк, който понякога опирал и до кофите за смет, намери изхвърлена дебитна карта на боклука. Невероятният късмет споходил С.Х./62г./ от град Нови пазар и той източил наличните спестявания в размер на 3668 лв., вместо да дири кой е собственикът. Радостта му обаче траяла няколко дни, докато полицията го открие, защото собственичката на картата на 68 г. подала сигнал, че без да иска я е хвърлила на боклука, а някой дърпа парите, съобщава "Труд". 
Пред униформените тя разказала, че по време на коледните празница на гости дошъл синът й и двамата решили да разчистят ненужни вещи от дома й. На закачалката в коридора стояла и стара връхна дреха и жената решила да се раздели и с нея. В джоба обаче била картата плюс листче с ПИН-кода. След два дни, на 28 декември, жената разбрала каква беля са направили. Не е ясно дали е получила съобщение на мобилния телефон, че някой тегли от картата, или пък просто са й потрябвали пари, но веднага информирала органите на реда.

Полицаите стигнали до мъжа-късметлия. Изяснено било, че той е извършил няколко тегления от различни банкомати на територията на град Нови пазар и съседния Шумен, като размерът на източените пари бил 3668 лева.

Когато униформените го открили в краен квартал на Нови пазар и му обяснили, че върши финансово престъпление, успял да върне 2000 лв. доброволно.

По случая е заведен заявителски материал и случаят ще бъде докладван на Окръжна прокуратура в Шумен. Мъжът имал само едно провинение пред закона от 1992 г.