След гонка, арестуваха дрогиран шофьор без книжка и с нередовен джип в Русе, съобщиха от полицията. На 27 май, на бул. "Гоце Делчев" полицейски екип засича джип "БМВ-Х5" с русенска регистрация, чийто шофьор бил познайник на униформените, тъй като нямал книжка.

Патрулният наряд подал звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял. Полицаите последвали джипа, като уведомили и други свои дежурни колеги. Така няколко полицейски екипа преследвали джипа, който се движел рисково в града.

След това нарушителят се отправил по главния път в посока Варна. Униформените открили джипа в нива в местността Караач. Когато шофьорът видял полицаите, изоставил колата и побягнал, но бил арестуван.

При проверката било установено, че 33-годишният русенец никога не е имал шофьорска книжка, управлявал автомобила в едногодишен срок от наказанието му за управление без необходимия документ.

Отделно, регистрационните табели на "БМВ"-то, което не е регистрирано в България, били издадени за друго превозно средство. Шофьорът бил изпробван за употреба на алкохол и наркотици, като уредът отчел положителен резултат за канабис и метамфетамин.

Издаден му е талон за медицинско изследване, но пред лекар в болницата отказал да даде проби за химически анализ. Мъжът е задържан за 24 часа, като работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.