„Витоша ски“ АД намалява от понеделник (22 март 2021 г.) цените на семейните лифт карти, съобщиха от компанията. Целта е повече родители с деца да се възползват от перфектните условия за каране на ски в планината.

Освен това да бъдат на чист въздух и сред природата. Цената на еднодневната семейна карта за родител с едно или две деца до 7 г. пада на 40 лв. При цялото семейство от двама родители с едно или две деца до  7 г., картата става 80 лв. Цената на кабинковия лифт „Симеоново“ за цялото семейство пада на 34 лв. в двете посоки.

Условията на Витоша са чудесни с натрупан над 1 метър нов сняг през последните дни. Толкова много сняг не е имало от 2012 г. Очакваме и нови снеговалежи.

Така, че поне до средата на месец април месец ще имаме прекрасно време за зимни спортове. Работят пистите „Лалето 1“,  „Синя писта – учебна“, „Меча поляна“, „Ветровала“, в зависимост от времето Лалето 2“, „Лалето 3“, „Черни връх“, „Синя писта“, „Зелена писта“, „Ски път Лалето“, пистата за шейни. Всяка вечер ще има и нощно каране.

Всички противоепидемиологични мерки на Витоша се спазват и постоянно следим за дистанцията при опашките на лифт съоръженията. Туристите не бива да карат извън обработените терени и да не се движат извън маркираните зимни пътища, заради опасността от лавини.