Малко след коледните празници на 2013-та година животът на малкия Радослав Дойчев от Бургас и на цялото му семейство се обръща с главата надолу. Вместо весели усмивки преди Нова година семейството научава страшната новина – детето им има злокачествен тумор на меките тъкани.За цялото семейство празниците приключват дотук. Започва жестока борбата за спасяването на един детски живот.
След като става ясно, че Радо има рак, а шансовете за лечение в България са минимални, семейството заминат на лечение в Израел, съобщава "Флагман". Момченцето е прието в болница в Тел Авив. Там му е поставена жестоката диагноза алвеоларен рабдомиосарком , 3-та степен, или по-ясно казано агресивен тумор на меките тъкани.

Тази диагноза е изключително рядка едва 5 деца на милион са болни от нея. За Радо приключват детските игри и започва тежко лечение – химиотерапия, лъчетерапия,които го приковават към леглото по цял ден повръща, краката му треперят...До него е майка му Румяна и баща му Мирослав ,които трудно издържат на кошмара да виждат всеки ден безпомощното си дете. Сили им дава единствено надеждата.Тази борба за живот и надежда продължава вече три мъчителни години за малкия Ради.За съжаление в Израел не успяха да помогнат на Ради да оздравее,въпреки интензивното лечение.Лошите новини не спират и до тук.

Болестта прогресира и набира скорост след всяко лечение се завръща още по бързо.За малкия Ради това е вече трета метастаза 22 курса на химеотерапия два пъти лъчелечение и две операции на главата.Наложи се премахване на половината череп.Засегнат е мозъка на детето,тумора причини пареза на дясната половина на тялото.След три години на лечение детето се влошава.Четири болници отказаха да го вземат единствено Испанската Университетска клиника в Навара в гр. Памплона се съгласява да помогне на детето.От една седмица детето е в болницата и е подложено отново на химеотерапия.

Сумата от 49 600 евро е непосилна за семейството, което вече многократно е събрало с огромни заеми и от фонда за лечение на деца до момента  220 000евро.

Семейството на Радо моли всички, които могат да помогнат на момченцето им да живее да дарят средства на посочените банкови сметки. И да върнат усмивката на детето им.

Банкови сметка в България
ПроКредитБанк
BG58PRCB92301029946417- в лева
BIC: PRCBBGSF
Титуляр: МИРОСЛАВ ПЛАМЕНОВ ДОЙЧЕВ
Основание за превода: за лечението на Радослав Дойчев
Банкова сметка в Испания:
CAJA RURAL DE NAVARRA
IBAN ES93 3008 0136 1935 0069 9214
0136 FUENTE DEL HIERRO,PMPLONA

Титуляр: RUMYANA STOYANOVA DOYCHEVA
Основание за превода: за лечението на Радослав Дойчев