Ромка с мъжа си и двете им хлапета задигнаха десетки бижута от цял поднос, изложен в магазинчето на дружество "Златарска промишленост" на бул. "Шипченски проход" №69А, снощи в 18 часа, пише в. "Нощен Труд". Работещите във фирмата обаче се усещат, че им липсва част от стоката, чак 20 минути след като мургавелковците се изпаряват.
Ромите влизат в магазина уж да търсят бижута за сватбата на най-голямата дъщеря /на 13 години/. Бащата само наблюдава отстрани, но майката е много претенциозна и настоява да погледне всички обеци, пръстенчета и синджирчета в магазинчето. Служителите любезно показват на клиентката стоката.  По едно време тя решава , че ще дойде след няколко дни , и ордата се изнася. Малко по-късно златарите се вцепеняват - един от подносите зее странно празен. Никой обаче не разбрал как ромката ги е успала и къде по себе си е скрила накитите.
Ченгетата от Първо РПУ провериха всеки магазин, кола или заведение в района около Златарска промишленост. Но бандата с ловките  пръсти сякаш бе потънала в вдън земя. /БЛИЦ