Скандали и крамоли белязаха първия пазарен ден в Петрич, след като само преди броени дни започнаха ремонтните дейности за изграждането на нов закрит пазар. Местните продавачи бяха преместени по- надолу на ул. "Тома Митов", пресичащата я "Св. Кирил и Методий" и успоредната на "Тома Митов", "28-ми Октомври".

От рано сутринта търговците настръхнаха един срещу друг, вдигаха скандали за местата, на които са разположени. Ругани, крясъци, псувни се чуваха от всякъде, едва не стигнаха до бой, в битката да разположат стоката си. В последствие пък възникнаха и други проблемни ситуации. Живеещите на ул. "Тома Митов" и ул. "28-ми Октомври" днес трудно успяха да излязат от домовете си, защото пред вратите им бе струпана цялата продукция на продавачите., камари плодове, зеленчуци, касетки препречваха пътя за живущите. Хаосът бе пълен и като тръгнеш по улица "Рокфелер "

Изключително затруднено бе движението на автомобили по улицата ", в района на моста на река Луда Мара, заради струпването на пешеходци. От общинска администрация коментираха, че да в началото ще има малък дискомфорт, но ремонтните дейности започват и скоро петричани ще могат да се радват на модерен и мечтан отдавна закрит пазар.
 Източник: struma.com