Дали ще прави партия - президентът Румен Радев най-накрая внесе светлина по този въпрос, който интересува много хора в България.

В предаването "Панорама" по БНТ той за първи път не бе толкова лаконичен. 

"Моята партия е партията на всички почтени български граждани", заяви в началото той, но все пак допусна, че това не е изключено и в крайна сметка може вече и да работи за свои, политически планове или поне да се интересува от тях. 

На конкретния въпрос, дали ще прави партия, Радев загатна, че може да направи партия зависи от времето и други фактори. 

"Ако се наложи да създавам партия, вие първи ще разберете. Зависи от обстоятелствата. Много са факторите. Отдавна съм заявил, че подкрепям всяка една партия, която поставя България и българския народ на първо място", каза той.

Той коментира и друг, особено наболял в момента въпрос - този за отношенията със Северна Македония. 

България трябва да отстоява своята идентичност. Вижте как го направи Гърция, каза още той.

Причината да се разделя с г-н Методиев не е празненството на БСП. Българските социалисти са хората, които издигнаха кандидатурата ми за президент, за което съм им признателен, аз не съм се отклонил, а и те също продължават да ме подкрепят.

Българските социалисти осъзнават тези интриги и няма да им се подадат.

"Последно пожелах на Корнелия Нинова бързо възстановяване, когато беше в болницата. Освобождаването на г-н Методиев е резултат от общата ми оценка за неговата работа. Промяната в България няма да е възможна без стотиците хиляди хора вляво. И мисля, че те го знаят това", сподели държавният глава.

Той бе запитан и за стиснатия юмрук. Радев отговори, че не е единственият президент, който го прави и се сравни с президента Доналд Тръмп.