Допълнително мерки срещу коронавируса ще има при над 100 заразени за ден. Засега се действа локално, а не чрез нови ограничения. Това заяви министърът на труда и социална политика Деница Сачева в телевизионно интервю. 

"Програмата 60/40 е само част от социалните мерки. 42 000 души получават социален патронаж. 30 000 души  ще получат топъл обяд. Социалните мерки са много, всички които работят добре са без обществено внимание", каза още тя.  

"200 хиляди души ще запазят работата си благодарени на работещата мярка 60/40. Мярката ще е валидна до края на септември месец", разкри социалният министър. 

"Собствениците на фитнес и спортни зали могат да се възползват от мярката 60/40", коментира Сачева искането на собствениците на фитнес залите за среща с премиера заради последствията от кризата с коронавируса по бранша. 

"290 000 са безработните към днес. 200 000 души бяха безработните и преди кризата. Отмина вълната на безработни, можем да очакваме нова през есента. 1248 са регистрирани като безработни в петък", допълни социалният министър.

Сачева разкри още, че 250 лв. ще стане минималната пенсия от 1 юли или 6.7% увеличение. 


Беглецът Васил Божков се издаде, че ще прави партия с анкета

"И преди имаше подозрения за финансиране на политически проекти от бизнесмени", коментира Деница Сачева пост на обвиняемия бизнесмен Васил Божков във "Фейсбук", в който пита чрез анкета дали хората биха го подкрепили за политически проект.