"Едно от най-хубавите неща, които се случиха на България е разтурването на бизнесите на Васил Божков. Един криминал в продължение на 30 години беше представен като едър бизнес. Радвам се, че сега държавата има сила да го направи. Той беше брутален играч. Този човек не може да бъде вкарван в политическия разговор в България. Неговото място е в съда", това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков, цитиран от Канал 3.

Според Биков, ако Божков е сериозен мъж или има "чест на бандит", какъвто е бил, то той трябва да се върне в съда и да каже каквото знае.

Държавните бензиностанции са опит за разбиване на монопола на Златев, каза още Биков. Неговото мнение е, че щом държавата трябва да организира пазар, значи има голям проблем.

По темата Цветан Цветанов, Биков отбеляза, че към този момент дори фактически не е напуснал ГЕРБ. Докато самият той не обяви, всичко останало са спекулации. Политическите дейци не могат да пораждат тенденции, те могат само да ги следват или управляват. Опитът за направа на нова политическа тенденция обикновено е неуспешен. Така Биков коментира евентуална нова партия под ръководството на Цветанов. 

"ГЕРБ има безспорно силното качество, че може да се променя. Промяна има и дори по отношение на кадровата политика. Партията има волята да продължи да се променя при нужда. Борисов има качеството да следи тенденциите и успява да ги лидира и канализира", коментира още Тома Биков.