Радваме се, че и Румен Радев успя да види, че в ПП има много повече претенции, отколкото възможности за реално свършване на работа. Така Деница Сачева коментира в „Здравей, България” обвинението от страна на „Продължаваме Промяната”, че ГЕРБ действа в тясна координация с държавния глава.

По думите й обаче лидерът на партията Бойко Борисов не се е срещал лично с президента от две години.

„Продължаваме Промяната” не прекъснато лъжат и непрекъснато се опитват да заблуждават. Няма такива срещи, няма причина за тях. Координации между двамата също няма. Това, че две страни виждат някакъв факт и говорят за него, не означава координация. Когато има проблем, няма как да бъдат принуждавани две страни да крият. Нека говорим за фактите, а не за  опаковката”, категорична е народната представителка.

„Винаги сме били критични към поведението на Радев. Нека той да носи отговорност за думите си. Радваме се, че най-накрая той успя да види истината, а именно, че в ПП има много повече претенции, отколкото възможности да се свърши някаква определена работа”, допълни тя. 

Сачева коментира и възможностите за съставяне на кабинет с първия мандат.

„Винаги сме казвали, че ще положим максимални усилия да реализираме първи мандат. Именно затова сме предложили проф. Габровски”, каза тя. 

„Възможно е част от служебните министри да са част и от редовно правителство”, не скри депутатът.