Ръководството на ЧЕЗ Разпределение България проведе среща с представители на мениджмънта на Топлофикация за изясняване на причините за възникналите в топлопроводите аварии, съобщават от дружеството.
По време на срещата беше уточнено, че не е възниквала повреда в съоръжения, собственост на ЧЕЗ Разпределение, захранващи помпената станция на Топлофикация.

ЧЕЗ Разпределение пое ангажимент да съдейства за анализ на техническото състояние на електроенергийните съоръжения, собственост на топлофикационното дружество и, при установяване на забележки в разпределителната уредба на помпената станцията - да посъветва Топлофикация за технически мерки, които да предотвратят подобни инциденти вбъдеще. Двете дружества ще си партнират за установяване на конкретните причини за възникване на създалата се ситуация.


Припомняме, че по-рано се появи информация, че до края на утрешния ден в цялата столица ще бъде възстановено топлоподаването. Малко по-късно обаче стана ясно, че има нова авария и в жк. "Изток" в района между ул. "Райко Алексиев" 48, ул. "Самоков" и ул. "Димитър. Н. Гичев ще са на студено.

Заради ужаса с парното и липсата на топла вода в социалните мрежи потребителите отвърнаха с множество карикатури и гневни коментари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!