Новите лица в екипа на Бойко Борисов - Деница Сачева, Даниел Митов и Костадин Ангелов, доказаха, че могат да носят отговорност и да печелят опасни битки с опонентите си в целия политически спектър.
С налагането на новите попълнения Борисов изпълни обещанието си за обновление на ГЕРБ и постави на резервната скамейка поизхабени "състезатели", които загубиха форма и рефлекси за шеметната политическа надпревара.

Енергичният Митов е одобряван не само в ГЕРБ, но и сред останалата част от дясно-центристкото пространство. 

Независимо, че е на 43-години, Даниел успя да натрупа немалък политически опит.

През 2010 г. заминава в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии. През 2012 г. се завръща в България, но скоро след това е назначен за постоянен представител на НДИ в Брюксел. Като представител на НДИ работи и в Либия, Конго, Украйна, Йемен и Тунис. Няколко години по-късно влиза в служебното правителство на Близнашки като външен министър, а след това запазва поста си и при Борисов.

Идеята на Борисов да предложи Митов за министър-председател бе гросмайсторски ход, който изненада неприятно БСП и партиите от протеста. Дори хлевоустите депутатки Манолова и Дончева не успяха да насочат стрелите си срещу номинацията на Митов, да не говорим за Слави и Мравояда. 

Освен на Митов в горещия политически сезон Борисов може да разчита и на остриетата си Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов. Двамата изпъкват с бързата си реакция и незабавно преминават в контраатака, когато ги провокират. 

Какви ли не опити правиха различни репортери да захапят двамата министри, но накрая оставаха със зинали усти и празни погледи.

За да подсили селекцията си за задаващите се през юли предсрочни парламентарни избори, Борисов може да пусне в игра и Тодор Кръстев.

Точно преди година Кръстев бе избран за областен координатор на ГЕРБ-София.

"Ако не сме екип, ще ни бъде трудно. Трябва да сме заедно в този момент и да надграждаме, да се променяме, да продължаваме да работим", акцентира Кръстев, след като зае мястото на Паунов.
 


Вече няколко мандата Кръстев (на снимката) трупа опит като кмет на столичния район "Сердика", но е все по-ясно, че неговото време на политическия терен идва. И той ще се справи много добре, ако получи титулярно място в отбора на Борисов. 

Борисов познава Кръстев отпреди повече от 12 години, когато бе избран за столичен кмет. От този момент нататък Кръстев никога не го е подвеждал.

С пускането на Митов, Сачева, Ангелов и Кръстев Борисов има отлична възможност да подсили халфовата линия на ГЕРБ, която ще му помага много в изявите му като център-нападател. 

Борисов отлично знае, че изборите на 4 април са само първото полувреме от мача.

Предстои второто, а то ще е решаващо!

Ивайло КРАЧУНОВ