Българинът глоба не го плаши. 1000 лева е глобата за избирател, който си направи селфи с бюлетината, докато е в тъмната стаичка, предупредиха преди време от Централната избирателна комисия. Заплахата с тази не малка сума обаче не спря мераклиите, които и тази година разширяват фолклора върху бюлетините. Заради това редица ентусиасти решиха не само да нарушат закона, но и да споделят „бисерите” си в социалните мрежи. БЛИЦ събра част от най-колоритните бюлетини. Вижте ги: 
Един от гласуващите директно е написал, че отказва да участва в поробването си. Естествено, той не си е харесал нито един от кандидатите и е наясно, че неговият глас ще падне.
 

Но какво да кажем за следващата бюлетина с еротичен привкус Недоволен от живота си у нас е сравнил България с лека жена, а за да подсили ефекта е лепнал и презерватив върху бюлетината. Подготовката му е била сериозна, тъй като е влязъл в тъмната стаичка, въоръжен с тиксо. И не се е притеснил, че от комисията може да го чуят докато къса лепенката.
 

Следващият герой пък видимо е недоволен от гласуването за референдума и е заложил на мъжки полов орган в разговорен и политически вариант. В първата колона се чете Кор - популярно название в онлайн коментарите, с което се финитират модераторите. Във втората пък четем Хой - цензурираният вариант, който е изваден от политическия речник на Радан Кънев. Да, липсва Бай, но пък и квадратчетата в бюлетината са кът. Трябва да се отчете и желанието, а и възможността на избирателя да пише думи с българско значение на латиница.
 

Друг нашенец пък си е добавил квадратче с тикче - Спрете да се подигравате на българските граждани. Само той си знае смисъла на послеписа Харесвам ваше симка.
 

Има ентусиасти, които са издигнали и свои кандидати. Така например може да видите „реално” попълнена бюлетина за Mascota” – нашумял диджей у нас или за сръбската звезда – Миле Китич.
 
 
 


Миле Китич бе избран и от друг българин, имащ право на глас. Той обаче бе включен явно като вицепрезидент, а за главнокомандващ бе посочен Цеца. Не става ясно дали това е Цецка Цачева или сръбската звезда Цеца Величкович.
 

Членовете на една от столичните Секционни избирателни комисии тази вечер ще се натъкнат на името Дженифър Бенедикшън, което е изписано като фаворит за президент на България върху една от бюлетините. Дженифър е артистичният псевдоним на най-популярният драг куийн у нас Костадин, който не е сред кандидатите за държавен глава, а и не отговаря на условията – няма навършени 40 години.
 

В някои изборни комисии пък направо крещят „Вижте ни колко сме зле”. На едната е пренесено класически - на горния ред РЕФЕРЕН и отдолу - ДУМ. Дум, дум, дум! Вие ГЛАС УВАХТЕ ли днес Или пък ходихте на РИБО ЛОВ
 

Други техни колеги са пренесли на нов ред така - ВИЦЕПРЕЗИ, а под него ДЕНТ. Явно този, който е разпечатвал листа има лош спомен от някоя дентална манипулация в някоя дентална клиника.ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА