На 1 април запитахме нашите читатели „Какво мислите за назначаването на Димитър Главчев за служебен премиер?“. Без грам майтап, въпреки култовата дата. Е, майтапът настрана, но в политическата сцена нещата са от горещи по-горещи. На майтап я взимат ситуацията ПП-ДБ.

По време на консултациите на "Дондуков" 2 триото Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов неуважително стана и напусна. Като сърдито дете на площадката.

Главчев се зае с нелеката задача да сглоби по-най бързия начин правителство, което от своя страна да се нагърби главно с организирането на предсрочни парламентарни избори. Днес стана ясно, че то заработи. Депутатите се събраха извънредно за клетвата на кабинета "Главчев".

Според отговорите в нашата анкета този избор на президента Румен Радев е много точен.

55,18% са избрали опцията „Добър ход от Радев, Главчев има опит и ще се справи“.

И може би Главчев вече го доказа, след като в петък, ден по-рано от крайния срок, върна папката, с имената на министрите вътре.

Тези хора ще управляват България до изборите СНИМКИ

Явно обаче има и доста лаици, които са гласували. Или просто са черногледи.

Цели 30,7% за дали вота си за опцията сред отговорите „Който и да стане служебен премиер, нито един проблем няма да оправи“.

„Това решение е огромна грешка, не ни чака нищо добро“, категорични са 8,96%.

Само в БЛИЦ! Изборът на Главчев за служебен премиер се оказа...

3,3% нямат мнение по въпроса. Защо ли? Само те си знаят.

Най-нисък процент пък имат тези, които искат да видят нещо ново, а именно жена премиер. Макар и служебен, но премиер. Е, мечтата им можеше да се сбъдне, ако се беше случила ротацията и начело на кабинета да застане Мария Габриел.

Гласувайте и в новата ни анкета ТУК, където ви питаме: "Одобрявате ли служебния кабинет на Димитър Главчев?"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук