Пазарджишките ченгета, съвместно с колегите си от столичната ГДНП, арестуваха известния автокрадец на БМВ и „Ауди“ Николай Сакалиев с прякор Каската, научи БЛИЦ от източници на разследването.
 

През юли миналата година в районното управление в Пазарджик бил получен сигнал от известен китайски бизнесмен който пребивавал в София, но имал бизнес в Пазарджик. Той се оплакал, че му е откраднато суперлуксозно „Ауди“ А7.
 
Скъпото возило било оставено на улицата и докато китайският бизнесмен влизал в едно от жилищата си, за няколко минути автомобилът вече бил задигнат. С разследването се заели криминалистите от Пазарджик и установили, че извършителят на кражбата е Каската.
 
Обявили го за издирване. След доста време бил засечен в столицата и задържан.
 
Автоджамбазинът е докаран в Пазарджик и арестуван за 24 часа. След това мярката е удължена на 72 часа, а вчера Районният съд в Пазарджик го е оставил за постоянно зад решетките.
 
Каската е един от основите босове на автокрадците в София. Задържан е многократно с крадени коли. Името му е замесено и в обири на банкомати, каси и сейфове от жилища.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ