След едномесечна усилена работа ченгета от Пловдив са арестували двама извършители на въоръжен грабеж. Действията по разследването стартирали на 5 декември м.г. непосредствено сред получен сигнал чрез тел. 112.

В игрална зала в ж.к. „Тракия“ в Пловдив мъж заплашил двама служители с пистолет, отнел сумата от 28 000 лв. и избягал в неизвестна посока. 

По случая било образувано досъдебно производство в Пето РУ, а в оперативно-издирвателните действия се включили и служители от отдел „Криминална полиция“.

В хода на работата, под наблюдение на Районната прокуратура, разследващите събрали доказателства, че извършители на престъплението са 41-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Хисаря и 23-годишен пловдивчанин. С прокурорско постановление те са привлечени като обвиняеми и са в ареста за 72 часа.

От свои източници БЛИЦ научи, че мъжът с пистолета е Иван Т., с прякор Трънчето. Той е от криминалния контингент на Хисаря, с много присъди за различни престъпления. Помагачът от Пловдив е Злати К, също с криминални прояви. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ