През нощта срещу събота над цялата страна ще бъде предимно ясно и тихо. Минималните температури ще останат без промяна и ще са между 16° и 20°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Дунавската равнина Сандански - до 18-21°С. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс") за съботния ден.

Съботният ден ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър. 

Максималните температури ще се повишат до 31-33°С, по-високи в Дунавската равнина и Южна България – до 35-37°С. 

Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.  

Оранжев код: Валежите на много места ще са значителни. Над посочените райони те ще са предимно в следобедните часове и ще са придружени от силни пориви на вятъра и засилена гръмотевична дейност. Бурите могат да носят дребна и средна по размер градушка. На отделни райони в страната и на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Времето по Черноморието

През нощта ще е ясно, а през деня - предимно слънчево и топло. Максимални температури на въздуха - 29°-31°. Температурата на морската вода ще е 24°-26°.

Времето в София

През деня в столицата ще е предимно слънчево и топло. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и привечер са възможни валежи, придружени от гръмотевици. Очакваните минимални температури ще са около 17°С, а максималните - до 30°С.

Времето в планините

Отново ни очаква чудесно време за разходки и туризъм, но нека да се вземат под внимание очакваните следобедни валежи! Около обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 25°, на 2000 метра - около 19°.

Времето на Балканите

Предимно слънчево и топло. Причината за това е мощен пренос на по-топла въздушна маса. Следобед, главно в планинските масиви, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни валежи очакваме над Карпатите и Молдова, като там се очакват и силни бури.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната