По-хладен въздух от запад ще определя времето в следващите часове, но дневните температури ще се запазят над 20 градуса. Днес термометрите ще се колебаят между 14-15 градуса в крайния северозапад до 25-26 градуса в Централна и Източна България.

Отново там и вятърът ще е по-осезаем – със скорост по северните склонове на планините до 50-60 км/ч. По-значителна облачност и слаби превалявания в рамките на деня и вечерта очакваме в най-западните райони, а през нощта и в петък – на повече места в западната половина на страната, съобщава Нова телевизия.

В планините времето ще е по-динамично в западните райони на Стара планина, Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи, където облачността ще е по-значителна и ще има валежи. Вятърът по откритите била ще е силен, със скорост на поривите около 100 км/ч. Дневните температури в по високите места ще бъдат около 9-10 градуса, а в ниското – до към 15.

Студеният атмосферен фронт западно от нас няма да свали дневните температури драстично и те ще останат около 20 градуса в следващите дни. С него обаче над страната ще превали слабо – в четвъртък вечерта и петък в Западна България, а в събота и неделя – и в изолирани райони на Южна България.

Динамичното време не създава условия за натрупване на замърсители в атмосферата. По-висока концентрация на фини прахови частици в четвъртък сутрин са отчетени във Видин и Пловдив. Станциите там са регистрирали стойности над нормата.