Пловдивчани са приятно изненадани от състоянието на пътя, свързващ Пловдив и Асеновград. Когато преминаващите по отсечката са доволни от строителството означава, че обещаното е изпълнено. И от емоцията на пътуващите по трасето си личи, че такива пътища могат да бъдат реалност и това не е колаж.

"Пътят се намира у нас и наистина изглежда страхотно. Не, тези кадри не са направени в чужбина", това разказва очевидец, цитиран от Plovdiv24.bg.


Осветлението на пътя между Пловдив и Асеновград все още не работи на 100 процента, дава повече яснота пловдивчанинът. От думите на човека става ясно, че в платното към окръжния град осветени са 2-3 участъка, макар стълбовете отдавна да са поставени. Другото платно е осветено изцяло.

"Явно тепърва ще включват и останалите. Иначе е уникално, дано повече междуградски пътища в страната бъдат направени така", споделя мнение той.


Изграждането на осветителната инсталация в около 10-километровия участък от път II-86 Пловдив – Асеновград завърши в края на юли 2021 година. Между Областно пътно управление – Пловдив и електроразпределителното дружество ЕВН България се провеждаше процедура за сключване на договори за присъединяване на новоизграденото осветление към електроразпределителната мрежа.

“Горд съм с Асеновградско шосе, защото там няма нито една жертва, откакто го пуснахме. Нека, когато даваме оценка на някого, да се гледа какво е свършил". Думите са на кмета на Пловдив Здравко Димитров.