Директорът на Александровска болница също съобщи, че всички лекари са силно притеснени от видяното вчера по уличите. 

"Бог е сред нас. Няма смисъл да го търсим в църквите. Пише го в Библията. Бог е при нас и не бива да поставяме под изпитание Божията милост и да превърнем дните за празнуване в дни за умиране.

Знаете ли какво е майка да не може да погребе своя син. Видях го с очите си. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места. 

Ходейки хората по улиците като че ли искат на нас лекарите да ни предадат някаква Божия роля и да решаваме кой да живее. Не искаме тази корона от тръни. Всяка вечер ни ръкопляскате.

Отправям молба към всички граждани на лекарите, сестрите и санитарите - ако си останете по къщите, ние в 9 часа ще ви ръкопляскаме. Направете го - да не превръщаме болниците в морги", заяви шефът на Александровска болница Костадин Ангелов. 

Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов заяви, че навън е пълно с бъдещи пациенти. "След 10 дни ще започнат да идват тежките случаи. При нас има 11 интубирани пациенти и още 31 тежки случаи. Няма пациент, който да е в добро състояние и всички идват с влошено дишане и са потенциално за интубация.

Разберете, че сега не е моментът да се стои по градинките, да се пие бира и да се веселим. Следващите две седмици ще бъдат критични. Не ходете на църква. Църквата е във всеки от нас, в нашата вяра. 

Всички виждате, че лечението на този вирус е изключително трудно и продължава 14 до 28 дни. Потенциалът, който лекува тези пациенти, не е безкраен. Денонощно се борим за живота на хората, но нека и хората да се борят за нашия живот. Системата в един момент няма да може да поеме всички нуждаещи се от лечение. Останете вкъщи и не позволявайте епидемията да се разраства", заяви проф. Асен Балтов.