Мъж от Разлог на име Димитър К. публикува видео от Спешно отделение в Благоевград през нощта на страницата си във Фейсбук. На него се вижда, че баща му Антон К. е във видимо тежко състояние, поставен на носилка, пише struma.com.

В клипа Димитър твърди, че чакат така от 40 мин без да им бъде обърнато внимание. Първо потърсили помощ в Разлог, но там такава също не получили и баща му бил транспортиран в МБАЛ Благоевград.

Оказва се, че възрастният мъж е диабетик, с висока кръвна захар и се нуждае от помощ. Ето какво каза синът му в поста си:

"Благоевград, “СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ” БАЩА МИ СЕДИ ТАКА ПОВЕЧЕ ОТ 30 минути!! Искам да видите безхаберието на всички “доктори” и “сестри”.

Димитър казва още, че от болницата отказали да го приемат и е оставен така от дълго време.

Напоследък зачестиха оплакванията на хора, които са имали нужда от спешна помощ, но са разочаровани, тъй като всеки прием минава под знака на страха от коронавирус.

Добре е да се знае, обаче, че МБАЛ Благоевград пое отговорността за заразените или съмнителни случаи с коронавирус, докато другата болница в съседство, приема болни без. Такова бе разпределението, след умувания в общинския и областен кризисен щаб.

Това от една страна отделя случаите в коронавирус, но пък и нанася сериозни щети на МБАЛ Благоевград, броят на пациентите, които имат други оплаквания значително намаля, заради страха от коронавируса в болницата, където приемат такива пациенти за сметка на другата.

В този смисъл МБАЛ Благоевград е крайно ощетена, цели отделения са празни, лекари са в отпуск и приоритетно се следи за пациенти с коронавирус. Сезирахме за случая с пациента от Разлог болничният директор д-р Митев, който ще направи спешна проверка.