Все още съм шеф на ДАИ-Пазарджик, макар че в края на декември ми предложиха да се разделим по взаимно съгласие и аз се съгласих. Поставил съм условие това да стане от 15 януари. Това съобщи Владимир Добрев, който се прочу, след като вкара подчинените си зад решетките.
„У нас много се говори за корупцията, но много малко се говори за нейната превенция. Целта ми със завеждането на служителите бе превенция. Исках да им проведа един инструктаж в клуба на затвора. Исках по този начин да обърна внимание, че проблемът е сериозен”, обясни той пред bTV.

„Предварително бях ги уведомил. Същия ден провеждахме учебна година. Когато той свърши, отидохме в затвора. Бяхме осем служители. Служителката, която после се оплака, не трябваше да идва. Не сме имали никакъв пряк контакт със затворници. Не трябваше да съгласувам действията си с никой, но го направих”, посочи Добрев.

Той добави, че проблемите започнали след посещението в затвора. „Започнаха се проверки от изпълнителната агенция, която не одобри мерките ми, прокуратурата започна проверка след сигнал на зам.-министъра. Бяхме викани в ДАНС и разпитвани”, обясни той.