Поздравленията за залавянето на кокаина не са за мен, а за МВР, ръководството на МВР и министъра, който показа, че има желание да се справи с тези ракови образувания в обществото. Бих казал, че те ще продължават в този дух и ще предотвратяват продажбата на кокаин в България.

Това заяви в предаването "Неделята" по Нова телевизия директорът на Вътрешна сигурност в МВР главен комисар Стефан Банков по повод задържаните над 300 кг кокаин на стойност около 100 милиона лева в "Студентски град".

Той допълни, че не може да коментира наркотиците, но е безспорно, че част от него е щяла да остане в страната.


„Вътрешна сигурност работи и извършва проверка, като бих казал, че обществото може да очаква резултати в най-скоро време по отношение на подпомагане на разследването във връзка с кокаина”, каза още Банков.Утре се очаква да стане ясно и какво ще се случи с разследващите полицаи от граничен пункт „Калотина”, задържани по сигнал за искане на подкупи. Първоначалната информация беше, че те са ги искали от името на магистрати. Директорът на Вътрешна сигурност в МВР обясни, че това е честа практика, но данни за реално замесени магистрати няма.

Гл. комисар Банков коментира и темата за полицаите с Viber групата. „Ние не сме в правомощие да затворим такава група. Участниците обаче вече не я ползват. Такъв вид кореспонденции наистина могат да помагат на колегите. Въпросът е, че някой е решил да злоупотреби с целта й. Проверяват се 5 Областни дирекции. Някои от пътните полицаи, които са участвали трябва да очакват арести”, заяви Банков.