Едва ли ще ви учудим с поредната история за паркомясто в Пловдив. Все по-трудно вече се намира свободно място за паркиране, а в същото време намалява и търпимостта на хората, пише Глас нзю бг.

Добре знаем и методите за запазване – от столове и гуми, до туби с вода. Как се процедира обаче, ако кола е спряла на вашето място, което считате за свое, без това официално да е факт. Някои оставят бележки, други вдигат чистачки, а при по-тежките случаи, се стига и до пукане на гуми.

Днес пловдивчанин извади късмет. Размина се само с бележка, залепена на страничното огледало. Посланието гласи: „Тук пукаме гуми“.

„Към драгите съселяни от Кичука с високи, но за сметка на това необосновани териториални претенции към паркоместата в района на ул. „Асен Христофоров“:

Аз се преместих от централна градска част, за да обогатя бедните ви душици, не за да треперя на чие препикано място съм спрял.

Нека направим комуникацията двупосочна и следващия път оставете телефон за връзка, за да ми обясните какви точно са вашите претенции към общинските райони предвидени за паркиране,“ сподели Dimitar Gushtera Stremski.

Не закъсняха и съветите. Ето част от тях:

„Ти остави бележка “Аз пукам глави“ и всеки да си носи кръста.“

„Налепи им бележки - Бременна съм. Обади ми се!“

„Дедо му спирал там, наследствено е, не те е срам.“

 „Бих се зарадвал на такава бележка от колкото на 2 гуми по 100лв

„Това е борба с вятърни мелници. Всяка вечер докато паркирам хващам сценична треска от всички баби, които излизат на терасата да видят кой паркира.

Един ден даже една ми вика, че не може да паркирам там. Казах и да слезе да ми вгидне чистачките и тя изгуби сигнал, не знаеше какво да ми каже.“

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук