В резултат на бързото взаимодействие между полиция, прокуратура и съд в рамките на 2 дни пловдивчанин получи ефективна присъда от 1 година и 9 месеца лишаване от свобода и глоба от 500 лв. 

На 17 февруари служители на пловдивската полиция в хода на проверка на  лек автомобил "Мазда", установиха 37-годишен криминално проявен и осъждан мъж, който се държал неадекватно на пътя. Мъжът почти бил заспал в колата си и не реагирал при смяна на зелена светлина подадена от светофарната уредба.

Проверяващите установили, че автомобилът, който шофира, е с подменени регистрационните табели свалени от МПС с прекратена регистрация. Мъжът бил доведен в районното полицейско управление и изпробван с драг чек тест, който отчел положителен резултат за употреба на опиати и амфетамин.

Задържаният в ареста на районното управление, признал вината си пред полицейските служители от Шесто РУ. Същия ден е започнато бързо производство за шофиране на МПС под въздействието на наркотични вещества и подмяна на регистрационните табели с такива от друг автомобил.

Материалите са докладвани на Районна прокуратура, но в хода на изготвяне на справка съдимост се оказало, че лицето е било осъждано и преди за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила.

Повдигнато било обвинение за повторно деяние, а именно шофиране в пияно състояние. С определение на Районен съд Пловдив е одобрено споразумение и на нарушителя е наложено общо наказание – 1 година и 9 месеца лишаване от свобода и глоба от 500 лв.  

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ