Лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира в социалните мрежи, че нито един представител на партията не е бил поканен на частичния коалиционен съвет. На него бе отправено и предложение минималната пенсия да стане 250 лева. 

"Какво стана с минималната пенсия от 300 лв.", изрази недоволството си той. 

Ето какво заяви още Волен Сидеров:

"Научавам от медиите, че на територията на НС се е състоял частичен коалиционен съвет между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Към народните представители от АТАКА никой не е отправил покана за присъствие. Според информационни източници на срещата е била засегната и темата за размера на минималната пенсия, като е било договорено от другата година тя да стане 250 лв.

АТАКА припомня, че държи предизборните обещания от 2017 година на патриотичната коалиция за минимална пенсия да бъдат изпълнени колкото може по-скоро.

Със съжаление констатираме, че от страна на НФСБ и ВМРО подобно намерение отсъства. И в разговора с големия им коалиционен партньор не са настоявали за това. Ако представител на АТАКА беше поканен на срещата, щеше да настоява за спазване на обещанието от 300 лв. минимална пенсия, за да не бъдат лъгани избирателите."