Симеон Сакскобургготски, придружен от съпругата си Доня Маргарита Гомес Асебо и Сехуела, се срещна тази сутрин с гостуващия у нас принц на Япония Акишино, вторият син на император Акихито, и принцеса Кико.
Срещата се състоя в хотел „Шератън” в София. Двете двойки се видяха и по време на официалния обяд в чест на гостите, даден от президента Първанов.
Сакскобургготски направи официално посещение в Япония в средата на декември 2004г. Тогава той и съпругата му се срещнаха с император Акихито и императрица Мичико. Гостуването се запомни с прецедент в японския държавен протокол - Симеон Сакскобургготски е първият министър-председател, гостувал в страната и поканен на лична среща и чайна церемония с императорската двойка след официалната държавна среща.

Тогава по време на останалите делови срещи във висшите японски институции нееднократно бе подчертано, че благодарение на засилените политически и икономически контакти от кабинета Сакскобургготски България вече не е позната на японците само с киселото мляко и Калоян Махлянов – Котоошу. /БЛИЦ