След приятните топли дни, съвсем нормално за месец март, времето ще застудее. Днес облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд вече ще е значителна. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Привечер ще започнат слаби валежи от дъжд първо в Западна България, а до полунощ и на места в Централна България. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, с него ще нахлува и по-студен въздух. Максималните температури ще са между 13 и 15° в Северозападна България до 19 – 21° на места в Горнотракийската низина. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца, информира още той.

По Черноморието облачността ще е значителна, с повече слънце в часовете преди обяд. Почти без валежи. 

Над планините облачността ще е значителна и след обяд в масивите от Западна България, а до полунощ и в Централна, ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от слаб сняг. 

Във вторник валежите ще обхванат цялата страна. Застудяването ще продължи и през деня температурите ще се понижават. По високите полета на Западна България, в Предбалкана и в североизточните райони дъждът ще премине в сняг. В останалите райони ще вали дъжд, отбеляза Матев.

Към края на работната седмица валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне. Облачността временно ще започва да се разкъсва и ще намалее, като през уикенда температурите отново ще се повишат.