Както само агенция БЛИЦ съобщи, Антикорупционната комисия проверява местни обвързаности в магистратската общност на гр. Пловдив.

Агентите на КПКОНПИ работят под прекия контрол на прокурори от Антикорупционната специализирана прокуратура. От наши източници научихме, че вече са разпитани бивш ръководител на окръжния съд и представители на бизнес елита в града под тепетата.

Предстоят разпити на още магистрати, включително на известния пловдивски прокурор Димитър Ангелов, който дълги години беше един от ръководителите на местната прокуратура. И докато официално това вече не е така, явно неофициално думата на Ангелов продължава да „тежи“ в пловдивската магистратска общност.

Оказва се също, че малката, но сплотена прокурорско-съдийско-полицейска групичка около ръководството на апелативната прокуратура в града, е в потрес от случилото се миналата седмица. Още повече, че проверката и разпитите на замесените лица, се отразяват негативно и на „бизнеса“ им, свързан с често посещаване на обекти, занимаващи се с обмен на валута. Според запознати, трескавото замитане на следи, което тече в момента, едва ли ще им помогне, защото за луксозния начин на живот на някои от знаковите в Пловдив представители на правоохранителната общност, би трябвало да има достатъчно документи.

Същите няма как да се скрият от опитните агенти на Антикорупционната комисия и от инспекторите на НАП. Така че след интересния развой на събитията в Главна прокуратура, очевидно предстоят трусове и във върхушката на пловдивските съд, прокуратура и полиция.