Главатарят на разбойническото раздържавяване Иван Костов се разкрещя като обезумял на репортерите на БЛИЦ, които го попитаха дали се чувства отговорен за срамната приватизация!
"Как си позволявате да ме питате такива неща? Всичко съм описал в книгата! Приватизацията ли? Това са несъстоятелни неща", развика се Костов, който бе в Пловдив, за да представи мемоарната си книга.

На въпроса - дали ще спомене своето участие в създаването на КТБ, Иван Костов видимо се изнерви: "Аз не съм участвал в създаването на КТБ. КТБ е създадено от други хора, в години, в които аз не съм бил на управленска позиция".
 БЛИЦ попита Костов - как ще коментира обвиненията в кражба и плагиатстване на бившия главен прокурор Никола Филчев.

Тогава Ментора от Драгалевци извади предварително подготвен бял лист и прочете извадка от негово изказване в парламента през 1997 г., което бил написал в книгата си. След това нагло изрече, че не той плагитствал, а Филчев.

Нищо, че в интервю пред БЛИЦ, проф. Никола Филчев подробно обясни как Костов е откраднал цели пасажи от негови статии и ги е преписал в книгата си (виж цялото интервю на бившия главен прокурор в Още по темата).

На въпрос на БЛИЦ, как ще коментира обвиненията на Никола Филчев за безобразията извършвани при държавната приватизация, проведена, докато той беше премиер, Костов отговори така: "Аз всичко съм казал в книгата. Точно на него отговарям в книгата, защото няма как да се отговори с една дума за толкова много факти, документи, статистики и т. н. Във всички случаи е доказано, че това, което той говори, е абсолютно несъстоятелно".

Костов, обаче така и не можа да аргументира извършената по време на управлението му мафиотска приватизация, която облагодетелства най-близкото му обкръжение и остави без препитание десетки хиляди български граждани.

 
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
СНИМКИ: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ