Попълнете търсена ключова дума или фраза

Скандал! Шеф в Централния Балкан лапна 60 бона, а вижте какви ги свърши

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/skandal-shef-v-tsentralniya-balkan-lapna-60-bona-a-vizhte-kakvi-gi-svrshi_news713056.html Blitz.bg

Откакто е началник, той е в непрекъснати конфликти с хижарите, стопанисващи хижи в района, тъй като за него всички те са бракониери

Карлово, България 04 Дек. 2019, 15:08 2432 прочита 3 коментара
През годините, откакто Стоян Христов е началник на Парковия участък в Централния Балкан, въпреки зачестилите случаи на открити трупове на убити животни /благородни елени и диви свине/ на територията на парка няма заловени бракониери и съставени актове поради факта, че лицата, извършващи незаконен лов, са негови познати и приближени и деянията, които извършват са с негово знание.

Странични хора трудно биха могли да бракониерстват из територията на парка без съдействието на Стоян Христов, като се има в предвид трудно достъпния терен, затворените пътища с бариери и поставеното на възлови места видеонаблюдение.

На територията на парка ежегодно пашуват стотици домашни животни /крави, телета, коне, овце/, без техните собственици да заплащат необходимите такси за това. Стоян Христов е чавекът, който решава кого да допуска и на кой стопанин да подписва необходимите документи за вземането на субсидии за отглеждането на животни на територията на парка, като допуска от това да се възползват само негови приближени.

За благодарност той ежегодно получава от тях по 4-5 бр. телета като подарък. Обикновено това са и „хората“, които първи намират и подават сигнали за убитите животни, а не служителите на парка и многобройните туристи, което подсказва, че точно тези хора действат в комбина със Стоян.

Допреди 2-3 години Стоян отглеждаше собствено стадо на територията на парка с поставеното лице Георги Иванов Павлов, като е вземал годишна субсидия от 60 хил. лева.

По това време Стоян Христов не е допускал някой друг да пашува животни в района около тях.

Откакто е началник, той е в непрекъснати конфликти с хижарите, стопанисващи хижи в района, тъй като за него всички те са бракониери. Той всячески пречи на развитието на туристическата дейност в района, на снабдяването на хижите с дърва и на преминаването на превозни средства, доставящи необходимите продукти за хижите.

По негово нареждане са затворени и блокирани 50% от туристическите маршрути в района, като част от тях са затворени с бариери, а на останалите липсва маркировка и обозначения.

Въпреки констатираните нарушения, извършени от негови служители през годините и известни на всички в района, Стоян Христов си затваря очите, все едно нищо не се е случило, без да предприема някакви мерки за това.
 

3 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам