17-годишно момиче от Варна попадна в болница след жестока саморазправа със съученичка във Варненската хуманитарна гимназия, съобщава Varna24.bg.

Родителите на пострадалата девойка са подали жалба до Инспектората във Варна, откъдето са разпоредили проверка по случая, съобщи началникът на РУО-Варна Венцеслава Генова. Тя допълни, че от самото учебно заведение до момента не е постъпвал сигнал за сбиването.

За случая потвърдиха и от пресцентъра на полицията във Варна. От там уточниха, че е подаден сигнал за конфликтна ситуация между две непълнолетни момичета, прераснала във физическа саморазправа и тече проверка.  

Инцидентът е от 6 ноември, когато две момичета от различни класове разменят остри реплики пред училището в междучасието. Според родителите на пострадалата девойка, тя е била подложена на словесна атака, психически тормоз и унижения, а след конфликта отвън, нападната от другото момиче и нейна приятелка. След побоя потърпевшата била отведена в болница с наранявания. 

Според свидетели на случилото се обаче истината е друга и жертвата е провокирала конфликта. Ето какво сподели ученичка от същото училище в личния си профил във Фейсбук:

"Пълни лъжи, изречени от устата на непълнолетно зависимо от наркотици момиче, опитващо се да се изкара жертва на насилие, което тя причинява на двете "побойнички", заплахи, психически тормоз в продължение на седмица, заплахи, физически тормоз от самата нея и нейния приятел с криминално досие."

Тепърва проверката от страна на полицията и инспектората ще установят причините и обстоятелствата, довели до неприятния инцидент, както и кой носи вината и отговорността за случилото се.