Избухна нова дискусия около предаването "Стани богат" и това доколко трудността на въпросите съответства на паричната печалба. Това стана след участието на Галена Добрева в сряда. 

Без особени затруднения тя успя да стигне до първата сигурна сума - 500 лева. Въпросът за нея беше: "Коя от държавите граничи само с една държава и територията й се съдържа изцяло в територията на друга държава?"

а/ Индонезия                 

б/Лесото               

 в/Монголия         

д/Кения

Въпросът не е особено труден, но все пак е възможно и човек да се поколебае. Добрева се затрудни и пожела да използва жокер 50/50. Това ѝ помогна да стигне до верния отговор - Лесото. 

Наблюдателни фенове на игра припомниха, че абсолютно същия въпрос е зададен на американеца Ким Хънт във версията на играта в Щатите през 2000 година.

Той отговаря вярно, печели играта и става милионер. Въпросът към Хънт е зададен по абсолютно същия начин, както при Добрева. Отговорите са - Лесото, Буркина Фасо, Монголия и Люксембург. В българската версия Люксембург е заменен с Индонезия, която е и една от най-големите държави в света и е извстна със своите многобройни острови.

Това отново предизвика дебати за това защо у нас въпроси, считани в чуждите версии на играта за трудни, у нас се оценяват ниско и се награждават с много малко суми. Да не говорим, че оригиналното име на играта е "Кой иска да стане милионер" и в другите страни участниците наистина могат да спечелят милиони. У нас джакпотът е 100 000 лева и не е променян от времето, когато водещ на играта беше Ники Кънчев. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук