Служебният кабинет "Янев" предприе ново скандално назначение в изпълнителната власт, научи БЛИЦ.

Медията ни узна, че Живко Петров, който бе уволнен на 29 септември от поста началник на "Морска управа" заради мудното евакуиране на кораба Vera Su, е бил назначен без много шум за директор на същата институция в Бургас.

Петров е бил поставен на новия пост с благословията на добилия печална слава министър на транспорта Христо Алексиев.

Само преди 2 месеца Алексиев обвини Живко Петров в "престъпна безнаказаност".

"Той (Живко Петров) си понася отговорността. Не е спазена процедурата при разтоварването, а без да пита е подхваната друга. Аз категорично подредих да се съблюдават всички процедури, съгласувани с Министерство на околната среда и водите ”, съобщи министърът в разгара на кризата с кораба Vera Su.

Заседналият кораб и безобразното забавяне по изтеглянето му направиха България за резил пред цяла Европа. На всичкото отгоре държавата ни бе изправена пред екологична катастрофа. Но понеже сме страната на чудесата виновниците за определени ситуации не само не носят отговорност, но и биват поставяни на синекурни позиции.

"Имайте поради, че до момента в който съм министър, няма да разреша саботажи по отношение на страната- няма значение наистина ли са с политически ползи, с лобистки ползи. Когато някои хора пишат сигнали срещу служебното държавно управление, те са срещу страната си. За мен това са някакъв тип саботаж", посочи преди време Алексиев.

По-малко от 60 дни след това Алексиев прави пирует на 180 градуса и се завърта като пумпал.

Самият Алексиев бе атакуван лично от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в телевизионно интервю.
 


Бившият премиер намекна, че Алексиев е дарил 300 000 лева в кампанията на "Продължаваме промяната", вероятно за да запази поста си и в следващ кабинет.