Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията е уволнен дисциплинарно. Това се случи официално със заповед на министъра на вътрешните работи с дата 15-ти април, съобщава Нова телевизия.

За уволнението му се говори още след като бе задържан, но заповедта идва след като няколко дни преди това бе отстранен неговият колега - полицая Иван Иванов от ловешката „Пътна полиция“.

Иванов също стана известен с това, че е дясната ръка на нашумелия от разследване на NOVA ловешки полицай - Данчо Катаджията. След серия от репортажи стана ясно, че двамата са в близки отношения. Петков и Иванов участват и в скандалния клип със свалянето на номерата на семейство в Луковит.

От 21 февруари Данчо Катаджията е под домашен арест, след като Окръжен съд - Ловеч измени определението на Районен съд пускайки го от ареста. От няколко серии на разследване и репортажи стана ясно, че той е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления.

Показан бе и високият стандарт на живот на Данчо Катаджията, както и бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че не му е позволено, заемайки длъжността на полицай.

Разследването срещу Петков и Иванов продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!