Мая Манолова официално оглави протеста на шофьори от столичния градския транспорт седмица след тайната им среща в гараж „Земляне“. Манолова настоява за 40% увеличение на заплатите на шофьорите само месец след като общината даде 10 млн. лв. допълнително за 10% увеличение на заплатите. Вчера водачът на протеста в Автотранспорта Невян Симеонов обяви, че до дни ще обявят и дата за ефективни стачни действия. Преди около две години името на Невян Симеонов нашумя, след като беше хванат с туба гориво и пусна клип с нарязани седалки на автобуса, който управлява. Симеонов беше уволнен като преди година се е върнал в дружеството с решение на съда.  

Шофьори и от двете транспортни дружества разказват, че цяла седмица емисари са обикаляли от името на омбудсмана с подписката. Манолова вече е обещала да увеличи двойно заплатите на шофьорите. Манолова е предизвикала сериозно напрежение сред двете големи синдикални организации. Според тях структурата на БСП в София и организацията "Спаси София" опитват да сформират трети синдикат „Защита“.

Източници от „Леге“ твърдят, че лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов работи затова Мая Манолова да бъде кандидата за кмет на БСП в София. Това ще бъде сериозен удар върху управлението на Корнелия Нинова, чието лидерство от самото начало се оспорва от Манолова. 

Опитът да се подклажда протест сред шофьорите на градския транспорт в София видно е част от предизборната кампания на левицата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!