Единствената защитна реакция на ПП е да групират обвиняващите ги в един и същи грях от партии и личности, които нямат нищо общо помежду си - Трифонов, Радев, Нинова и Борисов, и да твърдят, че са се сдружили. Тази логика обаче е все едно да кажем, че ПП и ДБ са се сдружили с "Възраждане" заради гласуването за Изборния кодекс. Това са безсмислици и е една инфантилна реакция, която трябва да се класифицира като паника.

Така коментира последните политически събития политологът доц. Румяна Коларова.

"Изсипването на епитети между Василев и Радев ще има негативен ефект и за двете страни, защото бяха много плътно един до друг. Винаги когато имате такъв разрив, се отразява и на двамата. По-голямата щета е за ПП", смята тя.

И допълни, че има кадри, които просто имат авторитет, без да са оцветени партийно.

От своя страна политологът Слави Василев посочи, че наследството на ПП не е добро и Радев е произнесъл своята присъда. "Няма връщане на кадри на ГЕРБ, а връщане на хора, които са работили в администрацията по тяхно време.

"Продължаваме промяната" групират останалите, за да се оформи като партията, която бори всички злини. Разводът на Радев с ПП показва, че той отново е сам на фронта", подчерта той.