ГЕРБ излъчи неврохирурга проф. Николай Габровски като свой кандидат за министър-председател. 

Изненадвам се от коментарите на ГЕРБ - излъчиха проф. Габровски като кандидат за премиер, а казват, че има малък или никакъв шанс да състави правителство, но все пак били длъжни да го направят. Това заяви политологът Георги Киряков

Според политолога Юлий Павлов, Габровски "ще бъде изгорен като кандидат за премиер, защото шансът за съставяне на правителство с първия и втория мандат е почти нулев".

"Той има всички качества, но при това истерично противопоставяне шансът да бъде съставено и одобрено правителство на ГЕРБ и "Продължаваме промяната" е нула. Единственият шанс да има кабинет е третият мандат", смята той. 

Киряков също подкрепи твърденията му, че няма мнозинство, което да оформи консенсус за управление.

"Ако някои партии не искат да си направят шега с мандата на "Продължаваме промяна", няма шанс да бъде подкрепен. Няма правителство на малцинството с втори мандат", категоричен бе той. 

В ефира на Bulgaria ON AIR Павлов подчерта, че "истерията около принудителното машинно гласуване е била част от стратегията да се отиде на избори". 

Двамата гости не пропуснаха да коментират и изказването на президента Румен Радев по адрес на "Продължаваме промяната", че държавният глава се чувства излъган от партията и съжалява, че им е дал "шанс да откраднат надеждата на гражданите за истинска промяна".

"При едни следващи избори резултатът на "Продължаваме промяната ще спадне още", смята Павлов. 

"Играчите на терена са изнервени от невъзможността да се постигне каквото и да е на политическата сцена, различно от постоянните спорове. Това ще бъде наказано от избирателите", изрази очакванията си Киряков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук