Шейсет и седем годишен мъж от Троян е с положителна проба за COVID-19. Пациентът е настанен в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в града, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева, цитирана от БТА.


Това е трети случай в Ловешка област от началото на пандемията и втори пациент, който се лекува в троянското лечебно заведение.

По думите на д-р Винева положителният резултат на мъжа е потвърден снощи. Пациентът е лежал в началото на май в Клиниката по урология в болница "Пирогов", където, след изписването му, са били установени положителни случаи на коронавирус, и реално той е бил контактен. Седмица по-късно е развил грипоподобни симптоми, започнало е лечение, но се е наложило вчера да бъде хоспитализиран в белодробната болница.

Контактните на пациента са малко. Те ще бъдат изследвани и поставени под карантина.

Директорът на троянската белодробна болница д-р Цветомила Дудевска заяви, че пациентът е в задоволително общо състояние, с придружаващи заболявания и пневмония. Той е настанен в отделение, определено за лечение на съмнителни, вероятни и потвърдени случаи за COVID-19.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!