Попълнете търсена ключова дума или фраза

Съмнителна група бизнесмени тормозят известна застрахователна компания!

https://blitz.bg/obshtestvo/smnitelna-grupa-biznesmeni-tormozyat-izvestna-zastrakhovatelna-kompaniya_news710243.html Blitz.bg София, България 20 Ноем. 2019, 07:33 20992 прочита 11 коментара
Известната застрахователна компания „Юроамерикан“ АД е обект на безпрецедентна и нагла атака от страна на група бизнесмени с меко казано спорна репутация. Това разкриха пред БЛИЦ наши източници от специалните служби за сигурност.
В мишена на атаката се превърна авторитетната компания „Юроамерикан“ АД, която наскоро смени собствениците си и бе придобита от мощен американски инвестиционен фонд.

Компанията все още не развива дейност на българския пазар поради своето преструктуриране е нападната подло от не от кого да е, а от бившият й собственик Стоян Стайков. Медийни публикации свързват въпросното лице със заговор срещу министър-председателя Борисов и твърдят, че е засичан на среща със скандалния банкер беглец от родното правосъдие Цветан Василев.
 

Теодор Георгиев

От оперативна информация става ясно, че след като Стайков продава дружеството на новите собственици, инициира безпрецедентна атака срещу него като кара бившия му директор Румен Гълъбинов да подава жалби и сигнали в Комисията по финансов надзор, за които се подозира, че са изфабрикувани и не почиват на никаква аргументи и документи. 

Стайков и Гълъбинов бяха тези, които продадоха застрахователната компания на американския фонд преди няколко години, а днес е опитват да тормозят от Виена и дори да притискат новите собственици, като постоянно им искат облаги, в замяна на които щедро им  обещават „силни политически протекции“ у нас и в чужбина.

Двамата се представят като отявлени защитници на руските геополитически иикономически интереси в Източна Европа , а преди време Стайков дори бе едно от лицата, които имаха нескрит интерес от закупуването на „Токуда банк“ в България. 

Неофициално икономически наместник на Стоян Стайков в България е именно Румен Гълъбинов, като последният движи и всички бизнес дела на скрилият се във Виена „руски човек“ Стайков. Той и до днес обещава на Гълъбинов, че благодарение на позициите си в Москва, родният икономист може да разчита на огромни протекции и финансови дивиденти от руска страна.

 

Румен Гълъбинов

Всъщност, тук се крие и причината за мощната атака на Гълъбинов към новите американски собственици на застрахователна компания „Юроамерикан“ АД. Икономическият анализатор деликатно бил съобщил на американците, че ако те не си партнират с него, той щял да предприеме безскрупулна офанзива срещу тях, като много скоро „Юроамерикан“ щяла да остане без лиценз. Гълъбинов наплашил още американците, че щял да им попречи да заработят на българския пазар. Той направил това чрез своя доверен човек Теодор Георгиев от Дупница, като за да докаже сериозността на намеренията си, Гълъбинов вече дори бил входирал няколко напълно измислени жалби в Агенцията за финансов наздор.

С тези си действия Стоян Стайков, Румен Гълъбинов и Теодор Георгиев вече били привлекли вниманието, не само на нашите, но и на няколко чужди специализирани служби, пише сайтът "Nbox".

Въпрос на време е да видим до къде ще стигне оперативна разработка „Гълъбите“, както на шега запозанати наричат тримата „партньори“.

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

11 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам