Сезонът не е нито зимен, нито летен. Условията са смесени. Снегът е лек, а вечер замръзва. Използвахме моторни шейни, за да го намерим. Някои камъни са оголени.

"Каролев беше разказвал идеята за маршрута си. Проблемът е, че той беше попаднал в една малка дупка, което възпрепятства това да бъде видян. Липсата на обхват на телефона му пречеше. Благодарение на находчивостта и опита на колегите, успяха да го открият", обясниха пред Нова телевизия от Планинската спасителна служба. 

"Насочихме групите по възможно най-сигурните маршрути по които е бил. Имахме една надпревара с времето. Намирането е един етап от цялата ни колективна работа", заяви Стойчо Баненски, зам.-кмет на Банско. 

Боравихме с фенери и челници. Имахме видимост около 50 метра. Имаше добра видимост въпросната нощ. Търсихме по клекова и камъни и оглеждахме всяко тъмно петно. Първо видяхме каската. Не знаехме на кого е, но 100 метра по-нагоре намерихме и него", добави той. 

От ПСС зоват хората да са внимателни в планината и да не подценяват времето. 

БЛИЦ припомня, че в неделя вечер икономистът Владимир Каролев претърпя инцидент в планината. След 12-часово издирване бе открит от планинските спасители и транспортиран до болницата в Разлог. Той е с реална опасност за живота, черепно мозъчна травма, травма на глезена и гръдна травма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!