Размиват се границите на лявото и дясното, въпреки, че местните избори не са точно за това. Има разлика между ляво и дясно, въпреки че у нас се замъглява. В края на краищата зависи какво разбираме под тези понятия.

Това заяви в студиото на Канал 3 социологът проф, Александър Маринов.

 "Случаят с кампанията на Манолова беше неправилно оценен. Беше ясно, че който и да се изправи срещу Фандъкова, той ще има нуждата, за да победи, от гласовете на много далечен електорат и това не може да бъде изпълнено за толкова малко дни - 30 или 60.

Това изисква продължителна логика и да се постави акцента не върху личностите, а върху политиката", обобщи проф. Маринов.
 
"Резултатът беше предизвестен, в случая не можа да се получи тази битка. Някак си битката в София вървеше все едно сме на парламентарни избори, или в парламентарни избори.

Мисля, че почваме да бъркаме, когато има избори за местен парламент, се държим както на парламентарни избори. Основното нещо, което трябва да се прави, когато кандидатства за управлението на един град, той си има своя специфика.

Тук не можем да си мерим тенденциите от парламента или на национално ниво", прецени кампанията актьорът Тончо Токмакчиев, който бе един от кандидатите за кмет на София. 
 
По думите му разделението десни-леви "не е реално". "Първо съм против за разделение, когато говорим за градски десници, селски, централни десници. Човек има убеждения, които стоят център, дясно, ляво и т. н. За мен това деление не е реално - за десница, градска и т. н.

За мен това е термин, който ние го направихме не знам по каква причина. За да обслужва явно някакви други интереси на хора, които конкретно искат да работят за себе си.

Защо призовах за Фандъкова? Защото винаги съм гласувал по този начин, за кандидат излъчен от дясно и за мен това е принцип", сподели Тончо Токмакчиев.
 
ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!