Във връзка с изпълнението на проекта за частично удвояване и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград в участъка Крумово - Димитровград, от 4 март до 4 юни ще бъде прекъснато движението на влаковете между Пловдив и Димитровград. Това налага промени в транспортната схема за движение както на различните категории пътнически влакове, така и на товарните влакове.
През тримесечния период се въвеждат промени в разписанията и се променят маршрути на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Пловдив и Димитровград. За клиентите на „Български държавни железници” ЕАД ще бъдат осигурени автобуси в участъка между Пловдив и Димитровград. Информация за разписанието на автобусите е поставена във всички гари по този маршрут.

В допълнение към това, прекъсването на влаковото движение между Пловдив и Димитровград налага промени в разписанията и маршрутите и на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии.

На свой ред, всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Пловдив и Димитровград, също ще бъдат отклонявани по обиколни маршрути. /БЛИЦ